15.05.2017

"Pod przełączą" tradycyjnie w maju warzono lagera

Miłośnicy domowej kuchni i dobrego piwa po raz kolejny spotkali się w agroturystyce i restauracji "Pod przełączą " w Rzeczne podczas "Plenerowych warsztatach piwowarskich i serowarskich.

13 maja br. "Pod przełączą" w Rzeczce,  kolejny już raz, propagowano idee tradycyjnego domowego warzenia piwa i biesiadowania "pod gołym niebem", podczas warsztatów piwowarskich. Oprócz zwyczajowej wymiany doświadczeń i przepisów piwowarskich nie zabrakło degustacji różnorodnych lagerów i domowych smakołyków.

 

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z "Plenerowych warsztatów piwowarskich i serowarskich" użyczonych od Agroturystyki i restauracji Pod Przełęczą- Góry Sowie.

 

Wszystkich zainteresowanych warzeniem piwa zapraszamy na kolejne spotkanie, które zaplanowano na 23 września 2017 roku, tradycyjnie w agroturystyce i restauracji „Pod Przełęczą” w Rzeczce.

Autor: Urząd Gminy Walim

Powrót do listy